Om oss

Håkan Gardtman

Piano och orgel.


1965 lyckades jag övertala mina föräldrar att få köpa en Farfisaorgel för att kunna spela med popbandet The Madmen. 1967 var det dags för lumpen och därefter studier och familjebildande.

På mitten av 80-talet tog jag upp musiken igen. Det blev allt från Tex Mex musik på dragspel till jazz och blues och nu är cirkeln sluten i Vinylkompaniet.

Leif Janson

Sång

Jag startade pop bandet The Spoilers 1964 . 1969 blev vi Proud People och spelade på heltid i två år. 1972 skaffade vi en blåssektion och spelade ett år till innan vi la ner orkestern. Återstarten för mig blev då alla gamla pop band i Nynäshamn hade en återträff, det gav  tändvätska till den slumrande pop ådran och på den vägen är det.


Kent Guran Skafvenstedt

Gitarr och sång


Beatles, Rolling Stones, Kinks, Jimi Hendrix m.fl. fick mig att gå igång på gitarrbaserad rock.

Många band har det sedan  blivit genom åren plus en gitarrpedagogexamen som fick in mig på musiklärararbanan.

Vinylkompaniet är det senaste i raden av band som jag varit med i. Det känns väldigt roligt att få vara med i detta sammanhang och att spela musik som både vi och vår publik blir glad av

Lasse "Charlie" Söderström

sång, gitarr och sax


1961: första "guran"   

1962: startade första bandet Tottes Combo på Aspuddens skola            Idoler: Spotnicks och Shadows 

1963: vann skolans twistbandstävling - såg sen Beatles.... musiken tog en annan väg!

1964: bildade bandet GirlsBoys tillsammans med bl.a. Bosse Liljedahl och turnéer i Sverige och i Finland - med bl.a. Jerry Williams              

1970 -71: medlem i dans- och sånggruppen Berns Barn; huvudscen Berns samt TV-inspelningar 

1972 - 80: paus från musiken - återupptogs 1980 Under den här tiden hade jag både börjat spela sax och flyttat från Stockholm till Nynäshamn

1980: saxofonist m.m. i lokalbandet de Brio Bojs

2014: medlem i Vinylkompaniet - gubbar känsliga för drag

Leif Jansson

Trummor


Startade en guitarrgrupp med en klasskamrat 1961. Jag var den enda i bandet som inte spelade gitarr så jag fick lära mig spela trummor. Sedan har det bara fortsatt. Via Madmen och SeaSideBend. For runt på vägarna med Arne Krusing till diverse dansrestauranger i början av 70-talet.

Några års uppehåll fick mig att klättra på väggarna. Lyckligtvis dök ett lokalt storband upp som behövde trummis. Ett antal vickjobb och CopyCats. Nu Moonshadows och Vinylkompaniet. Vilken tur att man får spela!


Svante Blom

Bas och sång


Började som så många andra som medlem i ett skolband i början av 60-talet, efter skoltiden uppehåll under många år fram till början av 80-talet. Sen dess har jag spelat i lite olika konstellationer, mest 60-talsmusik, men också i band med evergreens och gladjazz på repertoaren. Och från våren 2015 med Vinylkompaniet!